Easy cheesecake

Cheesecake με μαρμελάδα

Συστατικά

Υλικά

225 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτι μπερ ή digestive
120 γραμμάρια φυτικό βούτυρο
500 γραμμάρια τυρί κρέμα
100 γρ. κάστανα
50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
1 φακελάκι φυτική σαντιγί σε σκόνη (100 γραμμάρια)
180 ml γάλα
μαρμελάδα φράουλα «Οι Γουμένισσες» για επικάλυψη

2 ώρες83/5

Πώς το κάνουμε:

  • Αλέθουμε στο μίξερ τα μπισκότα σε σκόνη. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια.
  • Βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και το απλώνουμε με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντάς το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
  • Χτυπάμε με μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε παχύρρευστη μορφή, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε το κριμ τσιζ, το ξύσμα και τις πολτοποιημένες φράουλες. Ανακατεύουμε με σύρμα ή με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, να ομογενοποιηθεί η κρέμα
  • Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στο κρύο μπισκότο και παγώνουμε το τσιζ κέικ για 2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  • Τέλος, ρίχνουμε τη μαρμελάδα «Οι Γουμένισσες» πάνω από την κρέμα και την απλώνουμε.
  • Εναλλακτικά: Αντί για φράουλα «Οι Γουμένισσες» μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορες μαρμελάδες της αρεσκείας μας, όπως βύσσινο, φρούτα του δάσους, κεράσι κ.ά.
Oi Goumenisses Copyright © 2024 Web design Hexabit - W3C - Pagespeed