Ριζότο με κρασί Barbera d’Asti μανιτάρια
Συστατικά
Υλικά (για 4 άτομα)
2 συσκευασίες Ριζότο για 2 με άγρια μανιτάρια πορτσίνι από τις γουμένισσες
700 ml Barbera dAsti
200 γρ. διάφορα φρέσκα αρωματικά μανιτάρια (ιδανικά και μία λευκή τρούφα)
2 μικρά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
150 γρ. βούτυρο
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 lt ζωμό κρέατος ή λαχανικών
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
20 λεπτά42/5
Εκτέλεση
- Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια σε 50 γρ. από το βούτυρο και ελάχιστο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
- Προσθέτετε το ρύζι με τα άγρια μανιτάρια πορτσίνι από τις Γουμένισσες και το σοτάρετε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
- Στη συνέχεια, το περιχύνετε με το κρασί και το αφήνετε μέχρι να εξατμιστούν τελείως τα υγρά.
- Προσθέτετε το βραστό ζωμό, σταδιακά, κάθε φορά που το ρύζι απορροφά μια ποσότητα.
- Μόλις θα σωθεί όλος ο ζωμός κι ενώ το ρύζι είναι ακόμα al dente, απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά.
- Προσθέτετε το βούτυρο και την παρμεζάνα κι ανακατεύετε προσεκτικά.
- Σερβίρετε αμέσως σε ζεστά πιάτα. Προτείνετε μαζί φρέσκο πιπέρι, από το μύλο.