Διάφορες προτάσεις μενού
Συστατικά
Κυδωνόπαστο
Γλυκό του Κουταλιού Πορτοκάλι
Μουστάρδα με Μέλι
Μελιτζανοπιπερνιές
Σάλτσα Ντομάτας με Θυμάρι- Ρίγανη
Πικάντικη Μουστάρδα
Μουστάρδα Θεσσαλονίκης
Μαγιονέζα
Γλυκό του Κουταλιού Ρούπκα
Σούπες
- Παραδοσιακός τραχανάς με σύβραση ή απλός
- Βελουτέ τραχανόσουπα με φρέσκα και άγρια μανιτάρια, και τσιπς από προσούτο
- Τραχανόσουπα με λαχανικά
Σαλάτες
- Πράσινη σαλάτα μικρών λαχανικών (μεσλάν), με κομμάτια κυδωνόπαστο, ανθότυρο φρέσκο και σως από μουστάρδα με μέλι.
- Πράσινη σαλάτα λαχανικών εποχής με κομμάτια από γλυκό πορτοκάλι και βινεγκρετ από σιρόπι πορτοκαλιού
- Πράσινη σαλάτα με γλυκό κυδώνι, καρύδια, παξιμάδια Λήμνου, με σως από κρέμα βαλσάμικο και μουστάρδα με μέλι, σερβιρισμένη σε φωλιά παρμεζάνας
Ορεκτικά(starters)
- Πιπερνιές (μούς από καπνιστές κόκκινες πιπεριές και μελιτζάνες)
- Μελιτζανοπιπερνιές
- Μανιτάρια σωτέ, με σως μουστάρδας και κομμάτια από φουντούκι
- Στραπατσάδα με σάλτσα θυμάρι-ρίγανη
- Τηγανιά με κρεμμύδια και πικάντικη μουστάρδα
- Λουκάνικα καραμανλίδικα με σάλτσα ντομάτας και μουστάρδα Θεσσαλονίκης
Τυριά
- Γραβιέρα Κρήτης παναρισμένη και τηγανητή, σερβιρισμένη με μαρμελάδα αγριόσυκο και κομμάτια από συκαλάκι και γλυκό τριαντάφυλλο
- Κεφαλοτύρι Νιώτικο, σερβιρισμένο με κυδωνόπαστο
- Πεκορίνο Αμφιλοχίας με γλυκό κουταλιού κεράσι ‘Ρούπκα’.
- Μανούρι ψητό με σιρόπι από γλυκό πορτοκάλι
- Κατίκι Δομοκού με γλυκό κεράσι ‘Ρούπκα’
Ζυμαρικά - Ριζότα
- Χυλοπίτες με σπιτική σάλτσα ντομάτας-βασιλικού
- Ρίζότο με άγρια μανιτάρια πορτσίνι και τρούφα (προαιρετικά)
- Σπαγγέτι με έτοιμη σάλτσα ντομάτας- βασιλικού και παρμεζάνα
Κυρίως πιάτα
- Κεφτεδάκια παραδοσιακά με σπιτική σάλτσα ντομάτας-θυμάρι-ρίγανη
- Φιλέτο κοτόπουλο με άσπρη σάλτσα μουστάρδας
- Ψαρονέφρι σωτέ, με σάλτσα από κυδώνια και πετιμέζι
- Εκλεκτά στεικ από ντόπια κρέατα με πικάντικη μουστάρδα
Γλυκά
- Γιαούρτι με γλυκά κουταλιού
- Πανακότα με γλυκό βύσσινο
- Τσουρέκι τηγανητό με κρέμα κάστανο
- Τσιζκεικ με ανθότυρο Κρήτης και γλυκό κεράσι ‘Ρούπκα’
- Παγωτό καϊμάκι σερβιρισμένο με γλυκό κεράσι ‘Ρούπκα’ (ή οποιοδήποτε άλλο γλυκό)
- Σουφλέ σοκολάτας με κονιάκ και κομμάτια από γλυκό πορτοκάλι
- Πάστα Φλώρα με μαρμελάδες από τις Γουμένισσες
- Γλυκά κουταλιού (κάστανο, περγαμόντο, λεμόνι, τριαντάφυλλο, άγριο μανιτάρι κανθαρέλα κλπ)