Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα
Συστατικά
Υλικά
- 500 γρ. ελληνικά μαυρομάτικα βιολογικά φασόλια «οι γουμένισσες»
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. κόκκινο ξίδι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης στο λάδι τους (έτοιμες) ψιλοκομμένες
- 1 αγγουράκι τουρσί σε κύβους
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Για τα μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα, βάζουμε πρώτα τα φασόλια σε νερό, να βράσουν για 5΄. Τα στραγγίζουμε και πετάμε το νερό. Τα βράζουμε με καθαρό νερό για άλλα 20΄. Αλατίζουμε την ώρα που βράζουν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα βάζουμε σε σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το αγγουράκι τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού.
- Χτυπάμε το λαδόξιδο με μπόλικο αλατοπίπερο, να γίνει κρέμα. Περιχύνουμε και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε 2-3 φορές τη σαλάτα, να μαριναριστούν καλά τα υλικά πριν τη σερβίρουμε.