Ρεβύθια χυλωμένα
Συστατικά
Υλικά
• 1 φλ. τσαγιού ελληνικά βιολογικά ρεβύθια «οι γουμένισσες»
• 1 κρεμμύδι
• 1 κουτ. γλυκού αλεύρι
• 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
• 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
• 1 κύβο λαχανικών
Εκτέλεση
• Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα στραγγίζουμε.
• Προσθέτουμε σε καθαρή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι που έχουμε πολτοποιήσει στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τα ρεβύθια και τα ανακατεύουμε να πάρουν γεύση από το τσιγαρισμένο κρεμμύδι.
• Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και νερό, το νερό, το ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα περίπου.
• Μόλις είναι έτοιμα, προσθέτουμε το μίγμα που θα έχουμε έτοιμο ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού και το αλεύρι. Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις ακόμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.