Κοτόπουλο Μπούτι με μουστάρδα Dijon style «οι γουμένισσες» και ρύζι

Συστατικά

Υλικά

Για τη μαρινάδα
•    3-4 σκ. σκόρδο
•    Μισό κγλ αλάτι
•    1 κ.γ. ρίγανη ξερή
•    ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
•    50 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•    200 γρ. νερό
•    ½ κγλ θυμάρι
•    40 γρ. μέλι
•    60 γρ. μουστάρδα Dijon style οι γουμένισσες
•    Μισή πιπεριά φλωρίνης και μισή πράσινη, κομμένες σε φαρδιά κομμάτια
•    Μισό Κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
Για το κοτόπουλο
•    4 μπούτια κοτόπουλο ξεκοκαλισμένα χωρίς πέτσα


 



 

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα
Σε ένα μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπωλ και περιχύνουμε. Κλείνουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες. Πλένουμε αμέσως τα χέρια μας.
Για το κοτόπουλο
Την επόμενη μέρα:
Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο ταψί
Ρίχνουμε από πάνω την μαρινάδα και φροντίζουμε να πάει παντού.
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο νεράκι
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 30 λεπτά με το αλουμινόχαρτο και για ακόμα 30-40 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο. Φροντίζουμε να ρίχνουμε μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο όσο το ψήνουμε και να το γυρίσουμε και από τις δύο πλευρές.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και σερβίρουμε με ρύζι parboiled το οποίο περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού όπου ψήσαμε το κοτόπουλο
Συνοδεύουμε με πράσινη σγουρή σαλάτα



Oi Goumenisses Copyright © 2024 Web design Hexabit - W3C - AChecker - Pagespeed