Αργοψημένο Οσομπούκο χοιρινό με καραμελωμένες πατατούλες και chutney Δαμάσκηνο!
Συστατικά
Υλικά (2 χορταστικές μερίδες):
- 1 οσομπούκο ( γύρω στο κιλό)
- 10 πατάτες μικρές ( ή baby)
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 1 πορτοκάλι (χυμός)
- 1 λεμόνι (χυμός)
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 σκελίδες σκόρδο
Μπαχαρικά:
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.σ ρίγανη
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο
Εκτέλεση:
#ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ
Τοποθετώ σε ένα ταψάκι. Ανοίγω 2 μικρές σχισμές με το μαχαίρι σε 2 πλευρές του κρέατος και τοποθετώ τα σκόρδα.
#ΠΑΤΑΤΕΣ
Πλένω τις πατάτες με τη φλούδα και τις τοποθετώ γύρω από το κρέας.
#ΜΑΡΙΝΑΔΑ
Ανακατεύω όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα μπαχαρικά μαζί και περιχύνω το φαγητό μου. Κλείνω το ταψί μου με αλουμινόχαρτο καλά.
#ΦΟΥΡΝΟΣ
Προθερμαίνω στους 200οC. Toποθετώ το φαγητό μου για 2 ώρες ακριβώς στη μεσαία σχάρα. Ανοίγω το αλλουμινόχαρτο και περιχύνω ξανά το κρέας με τη σάλτσα που έχει βγάλει στο πάτο. Ξαναβάζω στο φούρνο ανοικτό πλέον για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Το συνοδεύσαμε με το Ελληνικό χειροποίητο τσάτνευ δαμάσκηνο από @oigoumenisses και η γλυκόξινη φρουτένια γεύση του, απογείωσε τα πιάτα μας!
Εφαγώθη όλο το βάζο!