Αργοψημένο Οσομπούκο χοιρινό με καραμελωμένες πατατούλες και chutney Δαμάσκηνο!

Συστατικά

Υλικά (2 χορταστικές μερίδες):

  • 1 οσομπούκο ( γύρω στο κιλό)
  • 10 πατάτες μικρές ( ή baby)
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 πορτοκάλι (χυμός)
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο

Μπαχαρικά:

  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ ρίγανη
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο

Εκτέλεση:

#ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ
Τοποθετώ σε ένα ταψάκι. Ανοίγω 2 μικρές σχισμές με το μαχαίρι σε 2 πλευρές του κρέατος και τοποθετώ τα σκόρδα.

#ΠΑΤΑΤΕΣ
Πλένω τις πατάτες με τη φλούδα και τις τοποθετώ γύρω από το κρέας.

#ΜΑΡΙΝΑΔΑ
Ανακατεύω όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα μπαχαρικά μαζί και περιχύνω το φαγητό μου. Κλείνω το ταψί μου με αλουμινόχαρτο καλά.

#ΦΟΥΡΝΟΣ
Προθερμαίνω στους 200οC. Toποθετώ το φαγητό μου για 2 ώρες ακριβώς στη μεσαία σχάρα. Ανοίγω το αλλουμινόχαρτο και περιχύνω ξανά το κρέας με τη σάλτσα που έχει βγάλει στο πάτο. Ξαναβάζω στο φούρνο ανοικτό πλέον για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Το συνοδεύσαμε με το Ελληνικό χειροποίητο τσάτνευ δαμάσκηνο από @oigoumenisses και η γλυκόξινη φρουτένια γεύση του, απογείωσε τα πιάτα μας!
Εφαγώθη όλο το βάζο!

Δημιουργός της συνταγής: @greciantaste
Οι γουμένισσες Copyright © 2024 Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - AChecker - Pagespeed