Cheesecake με μαρμελάδα κάστανο
Συστατικά
Γιορτινό και πεντανόστιμο cheesecake κάστανο με τραγανή βάση και αφράτη τυρένια κρέμα ιδανικό για το τελείωμα ενός επίσημου γεύματος και όχι μόνο. Μια ξεχωριστή συνταγή που σίγουρα θα εντυπωσιάσει με την τέλεια γεύση του όποιον το δοκιμάσει.
Υλικά για την βάση:
- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 80 γρ. βούτυρο αγελαδινό
Για την κρέμα κάστανο:
- 200 γρ. μαρμελάδα κάστανο Οι Γουμένισσες
- 600 γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 10 τεμ. φύλλα ζελατίνης
- 25 γρ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ
- 2 κουτ.σουπ. ζάχαρη άχνη
Για την επικάλυψη:
- 300 γρ. μαρμελάδα κάστανο Οι Γουμένισσες
- κάστανα μαρόν γλασέ
Οδηγίες:
Μέσα σε ένα μίνι μπλέντερ ρίχνουμε τα μπισκότα και τα χτυπάμε να γίνουν σκόνη. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Μέσα σε μια μπασίνα βάζουμε τα τριμμένα μπισκότα και το βούτυρο και ανακατεύουμε να βραχούν καλά και να μοιάζουν σαν βρεγμένη άμμος. Τοποθετούμε ένα ψηλό τσέρκι 22 εκ. σε μια πιατέλα και ρίχνουμε τα μπισκότα. Με την ράχη ενός κουταλιού στρώνουμε πολύ καλά και ισιώνουμε τα μπισκότα φροντίζοντας να έχουν παντού το ίδιο πάχος. Βάζουμε τα μπισκότα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια σε βαθύ μπολ αφού το γεμίσουμε με παγωμένο νερό βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν για 10 λεπτά.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή σαντιγί. Αδειάζουμε την σαντιγί σε μπολ και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα την χρειαστούμε. Στον κάδο του μίξερ που χτυπήσαμε την σαντιγί ρίχνουμε το τυρί κρέμα να αφρατέψει πολύ καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε 200 γρ. μαρμελάδα κάστανο, το ρούμι και χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ να ενωθούν τα υλικά. Σε ένα μικρό μπρίκι βάζουμε τρείς κουταλιές νερό να βράσουν και στη συνέχεια το αδειάζουμε μέσα σε ένα μικρό μπολ και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης αφού πρώτα τα στίψουμε πολύ καλά. Ανακατεύουμε καλά να λιώσουν και παίρνουμε δυο με τρεις κουταλιές από το μείγμα του cheesecake κάστανο και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με την ζελατίνη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στην κρέμα του cheesecake κάστανο και ανακατεύουμε πολύ καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε τη σαντιγί λίγη λίγη και ανακατεύουμε με μια μαρίζ απαλά.
Τέλος προσθέτουμε αυτό το μείγμα στη βάση με τα μπισκότα και ισιώνουμε με την ράχη ενός κουταλιού και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει το λιγότερο για τρεις ώρες. Μετά από τρεις ώρες καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με μαρμελάδα κάστανο και στολίζουμε γύρω γύρω με κάστανα μαρόν γλασέ και βάζουμε πάλι στο ψυγείο να παγώσει για μια ολόκληρη νύχτα. Την άλλη μέρα ξεφορμάρουμε με προσοχή το τσέρκι περιστρέφοντας ένα μεγάλο μαχαίρι γύρω γύρω από το στεφάνι και το αφαιρούμε με προσοχή να μην χαλάσει το γλυκό. Κόβουμε το cheesecke κάστανο σε κομμάτια και σερβίρουμε.