Διάφορες προτάσεις μενού

Συστατικά

Κυδωνόπαστο
Γλυκό του Κουταλιού Πορτοκάλι
Μουστάρδα με Μέλι
Μελιτζανοπιπερνιές
Σάλτσα Ντομάτας με Θυμάρι- Ρίγανη
Πικάντικη Μουστάρδα
Μουστάρδα Θεσσαλονίκης
Μαγιονέζα
Γλυκό του Κουταλιού Ρούπκα

Σούπες

  • Παραδοσιακός τραχανάς με σύβραση ή απλός
  • Βελουτέ τραχανόσουπα με φρέσκα και άγρια μανιτάρια, και τσιπς από προσούτο
  • Τραχανόσουπα με λαχανικά

Σαλάτες

  • Πράσινη σαλάτα μικρών λαχανικών (μεσλάν), με κομμάτια κυδωνόπαστο, ανθότυρο φρέσκο και σως από μουστάρδα με μέλι.
  • Πράσινη σαλάτα λαχανικών εποχής με κομμάτια από γλυκό πορτοκάλι και βινεγκρετ από σιρόπι πορτοκαλιού
  • Πράσινη σαλάτα με γλυκό κυδώνι, καρύδια, παξιμάδια Λήμνου, με σως από κρέμα βαλσάμικο και μουστάρδα με μέλι, σερβιρισμένη σε φωλιά παρμεζάνας

Ορεκτικά(starters)

  • Πιπερνιές (μούς από καπνιστές κόκκινες πιπεριές και μελιτζάνες)
  • Μελιτζανοπιπερνιές
  • Μανιτάρια σωτέ, με σως μουστάρδας και κομμάτια από φουντούκι
  • Στραπατσάδα με σάλτσα θυμάρι-ρίγανη
  • Τηγανιά με κρεμμύδια και πικάντικη μουστάρδα
  • Λουκάνικα καραμανλίδικα με σάλτσα ντομάτας και μουστάρδα Θεσσαλονίκης

Τυριά

  • Γραβιέρα Κρήτης παναρισμένη και τηγανητή, σερβιρισμένη με μαρμελάδα αγριόσυκο και κομμάτια από συκαλάκι και γλυκό τριαντάφυλλο
  • Κεφαλοτύρι Νιώτικο, σερβιρισμένο με κυδωνόπαστο
  • Πεκορίνο Αμφιλοχίας με γλυκό κουταλιού κεράσι ‘Ρούπκα’.
  • Μανούρι ψητό με σιρόπι από γλυκό πορτοκάλι
  • Κατίκι Δομοκού με γλυκό κεράσι ‘Ρούπκα’

Ζυμαρικά - Ριζότα

  • Χυλοπίτες με σπιτική σάλτσα ντομάτας-βασιλικού
  • Ρίζότο με άγρια μανιτάρια πορτσίνι και τρούφα (προαιρετικά)
  • Σπαγγέτι με έτοιμη σάλτσα ντομάτας- βασιλικού και παρμεζάνα

Κυρίως πιάτα

  • Κεφτεδάκια παραδοσιακά με σπιτική σάλτσα ντομάτας-θυμάρι-ρίγανη
  • Φιλέτο κοτόπουλο με άσπρη σάλτσα μουστάρδας
  • Ψαρονέφρι σωτέ, με σάλτσα από κυδώνια και πετιμέζι
  • Εκλεκτά στεικ από ντόπια κρέατα με πικάντικη μουστάρδα

Γλυκά

  • Γιαούρτι με γλυκά κουταλιού
  • Πανακότα με γλυκό βύσσινο
  • Τσουρέκι τηγανητό με κρέμα κάστανο
  • Τσιζκεικ με ανθότυρο Κρήτης και γλυκό κεράσι ‘Ρούπκα’
  • Παγωτό καϊμάκι σερβιρισμένο με γλυκό κεράσι ‘Ρούπκα’ (ή οποιοδήποτε άλλο γλυκό)
  • Σουφλέ σοκολάτας με κονιάκ και κομμάτια από γλυκό πορτοκάλι
  • Πάστα Φλώρα με μαρμελάδες από τις Γουμένισσες
  • Γλυκά κουταλιού (κάστανο, περγαμόντο, λεμόνι, τριαντάφυλλο, άγριο μανιτάρι κανθαρέλα κλπ)
Οι γουμένισσες Copyright © 2024 Κατασκευή Ιστοσελίδων Hexabit - W3C - AChecker - Pagespeed