Pancakes με πολτό φυστικιού 100% «οι γουμένισσες» μέλι και μπανάνα
Συστατικά
Υλικά
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σούπας ζάχαρη
2 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
μισή κ.γλυκού αλάτι
1 φλιτζ. γάλα
2 κ.σούπας λιωμένο βούτυρο ή ηλιέλαιο
1 αυγό
1 κ.σούπας ηλιέλαιο ή μαργαρίνη για το τηγάνι
100 γρ Πολτός φυστικιού 100% «οι γουμένισσες»
50 γρ Μέλι
Εκτέλεση
• Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι. Αφήστε το στην άκρη και σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το γάλα, το βούτυρο (ή το λάδι) και το αυγό για να ενωθούν.
• Προσθέστε το μίγμα από το πρώτο μπολ, στο δεύτερο και ανακατέψτε απαλά για να ενωθούν όλα τα υλικά.
• Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίξτε λίγο ηλιέλαιο ή μαργαρίνη. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι ρίξτε με την μικρή κουτάλα της σουπας το μίγμα στο τηγάνι και με ένα κουτάλι απλώστε το στο μέγεθος που επιθυμείτε. Συνεχίστε με το δεύτερο panckake και συνεχίστε ανάλογα με τη χωρητικότητα του τηγανιού.
• Ψήστε για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσει η μία πλευρά και η από πάνω να αρχίσει να κάνει μικρές φουσκάλες και με μια σπάτουλα γυρίστε τα panckakes να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
• Κόψτε μια μπανάνα σε λεπτές φέτες.
• Ανακατέψτε καλά στον πολτό φυστικού 100%, το μέλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προαιρετικά μπορείτε να ζεστάνετε το μίγμα ελαφρώς σε μπαιν μαρί.
• Σερβίρετε ζεστά. Τοποθετήστε φέτες μπανάνας πάνω σε κάθε pancake και περιχύστε με το μίγμα φυστικού-μελιού.