Ζυμαρικά με σάλτσα pesto «οι γουμένισσες»
Συστατικά
Υλικά
• 500γρ πέννες, σπαγγέτι ή ριγκατόνι
• 180γρ pesto με φρέσκο βασιλικό «οι γουμένισσες»
• 1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
• Παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Βράζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό. Ρίχνετε μια πρέζα χοντρό αλάτι. Μόλις βράσει ρίχνετε τα ζυμαρικά σας και αφήνετε να βράσουν μέχρι το σημείο που σας αρέσουν να τα τρώτε (δλδ όσο μαλακά σας αρέσουν).
Ετοιμάζετε το pesto: σε ένα μπωλάκι ανακατεύετε το pesto με μια κουταλιά ελαιόλαδο για να αραιώσετε λίγο ακόμα το μίγμα. Σουρώνετε τα ζυμαρικά, τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπωλ και όπως είναι ζεστά τα περιχύνετε με το pesto και ανακατεύετε ελαφρά. Σερβίρετε αμέσως προσθέτοντας αν θέλετε έξτρα παρμεζάνα.