Κοτόπουλο με Μουστάρδα Classic "Οι Γουμένισσες", Curry & Μέλι
Συστατικά
- Για τις μέρες που θέλετε να φτιάξετε ένα εύκολο γεύμα που μένει αξέχαστο σε όποιον το δοκιμάσει, σας προτείνουμε, Κοτόπουλο με Μουστάρδα Classic "Οι Γουμένισσες", Curry & Μέλι
Για 2 μπούτια κοτόπουλο
Υλικά για μαρινάδα:
αλάτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ μουστάρδα Classic "Οι Γουμένισσες"
1 κ.γ κοφτό, πολτό σκόρδου "Οι Γουμένισσες"
4 κ.σ μέλι
2 κ.σ μηλόξυδο
1/2 κ.γ πιπέρι καγιέν (αν το προτιμάτε πιο πικάντικο προσθέστε 1 κ.γ πιπέρι)
1 κ.σ κάρυ (για περισσότερη γεύση κάρυ προσθέστε 2 κ.σ.)
baby πατάτες για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Προσθέτουμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπωλ μαζί με το κοτόπουλο. Αναμιγνύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Σε ένα καυτό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές να πάρει χρώμα. Μετά προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρινάδα και αραιώνουμε με λίγο νερό.
Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε τις πατάτες και να μεταφέρουμε στο φούρνο, καλυμμένο με αλουμινόχαρτο μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και μετά για 10-15 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο. Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε στο τηγάνι, προβρασμένες baby πατάτες, και να σκεπάσουμε αφήνοντας τα να μαγειρευτούν για 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.