Κοτόπουλο με Sriracha & Μέλι
Συστατικά
Συστατικά
• 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε κύβους
• ⅓ ποτήρι άμυλο καλαμποκιού
Υλικά για τη Sauce
• 1/2 ποτήρι νερό
• 1/2 φλυτζάνι τσαγιού sriracha ""Οι Γουμένισσες""
• 5 κ.σ soy sauce
• 1/2 κ.γλ πολτό σκόρδου ""Οι Γουμένισσες""
• 4-5 κ.σ μέλι
• 2 κ.σ corn starch
• 2 κ.σ νερό
• μπούκοβο, σπαράγγια
• ρύζι
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε, το ένα ποτήρι νερό, την sriracha, την soy sauce, το σκόρδο, τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί αρκετά το νερό
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε 2 κ.σ άμυλο καλαμποκιού και 2 κ.σ νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με την σάλτσα μας.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και το βάζουμε σε ένα μπώλ μαζί με το υπόλοιπο άμυλο καλαμποκιού και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε λίγο λάδι. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο, βάζουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε την σάλτσα μας και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
Σερβίρουμε με ρύζι και λαχανικά της αρεσκείας μας.